Qua tempo deed dit me denken aan wedstrijden bij Gladbach en Newcastle
Luuk de Jong begint steeds beter te draaien bij PSV

"Qua tempo deed dit me denken aan wedstrijden bij Gladbach en Newcastle"

19-12-2014 07:57

Luuk de Jong begint eindelijk zijn draai te vinden bij PSV. De spits die voor vijf miljoen euro overkwam van Borussia Mönchengladbach had in het begin moeite om aan te haken. Inmiddels scoorde hij al enkele duels op rij met als hoogtepunt de hattrick tegen Feyenoord (4-3).

Het was voor de voorhoedespeler al enige tijd geleden dat hij drie doelpunten in één wedstrijd maakte. "Ik scoorde eerder bij FC Twente drie keer tegen FC Groningen. Ik ben er natuurlijk blij mee, maar was het tegen Feyenoord 3-3 gebleven, dan had ik toch met een kater gezeten. Het verbaasde me dat we snel twee tegengoals kregen. Normaal gebeurt dat thuis niet", vertelt de afmaker in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Jong denkt dat zijn ervaring hem helpt bij de Eindhovenaren. "Qua tempo deed dit me denken aan wedstrijden die ik bij Mönchengladbach en Newcastle in de Bundesliga en Premier League speelde. Het was pittig. Feyenoord kreeg ook met kramp te maken in de slotfase. Wij niet. Ik vind ons fit en we krijgen aanvallend steeds betere automatismen. Ik merk dat mijn medespelers steeds beter weten wat ik wil. Dat is voor een spits prettig."

Over een kampioenschap wil De Jong het nog niet hebben. "Ajax gaf de afgelopen jaren nooit op, na de winter waren zij steeds het meest constant. Wij staan er goed voor en gaan verdiend aan kop, maar ik blijf nuchter."