Als je zo belabberd speelt, dan maakt het niet uit met wie je op het veld staat
Klaassen baalt flink na uitschakeling in bekertoernooi

"Als je zo belabberd speelt, dan maakt het niet uit met wie je op het veld staat"

19-12-2014 08:10
6

De teleurstelling was donderdagavond van het gezicht van Davy Klaassen af te lezen. De jonge middenvelder baalde van het feit dat Ajax met 0-4 onderuit was gegaan tegen Vitesse. Daardoor zijn de Amsterdammers uitgeschakeld in de KNVB beker.

Ajax had voor eigen publiek weinig tot niets in te brengen tegen de Arnhemmers. "Ik baal hier enorm van", reageert Klaassen na afloop voor de camera van FOX Sports. "Ik denk dat acht á negen jongens een offday hadden en dan wordt het niks. Dat is moeilijk te verklaren. Het is ook niet dat het om de tactiek ging of weet ik veel wat. De aannames waren verkeerd, bijna alles ging fout."

Klaassen denkt niet dat het aan de vele positiewisselingen lag. "Nee, ik denk niet dat het daar mee te maken heeft. Als je zo belabberd speelt, dan maakt het niet uit met wie je op het veld staat." Het was voor Ajax de laatste thuiswedstrijd van 2014. "Het is zonde om op deze wijze af te sluiten, zeker voor de mensen die wederom zijn gekomen. Je hebt kunnen horen dat ze de hele wedstrijd achter ons bleven staan. We hebben niet thuis gegeven."