De Boer boos: Als je kijkt hoe wij voetbalden dan was dat ook wel terecht
"Het zelfvertrouwen is er altijd. De afgelopen weken hebben we ook wel goed gespeeld"

De Boer boos: "Als je kijkt hoe wij voetbalden dan was dat ook wel terecht"

19-12-2014 10:35
16

Ajax leed donderdag de grootste thuisnederlaag ooit in de strijd om de KNVB Beker. De Amsterdammers kregen een pijnlijk pak slaag van Vitesse (0-4). "We zijn als team door de ondergrens gezakt", zegt verdediger Stefano Denswil.

De vervanger van Niklas Moisander moest na afloop concluderen dat Ajax op geen enkel moment aanspraak maakte op meer tegen de Arnhemmers. "Ja, over de hele wedstrijd hebben we bijna geen kans gecreëerd. We begonnen niet goed, waarna de trainer boos was in de rust. Als je kijkt hoe wij voetbalden dan was dat ook wel terecht", citeert NUsport Denswil in gesprek met ZoomIn TV.

Voor Denswil was de oorwassing extra zuur. De 21-jarige voetballer kreeg de kans om trainer Frank de Boer te laten zien hoe ver hij is in zijn ontwikkeling. Dat verschillende basiskrachten rust kregen tegen Vitesse, wil Denswil niet als excuus gebruiken. "We hebben er vaker mee te maken dat jongens niet op hun vaste plek spelen of gewisseld worden. Dat mag geen excuus zijn."

Het zelfvertrouwen van Ajax loopt geen schade op door de pandoering, stelt Denswil. "Het zelfvertrouwen is er altijd. De afgelopen weken hebben we ook wel goed gespeeld. Dit is een pot die iedereen zo snel mogelijk wil vergeten. En dan hoop ik dat we het jaar goed kunnen afsluiten tegen Excelsior."