'Miljoenenflop' herstelt zich onder Van Gaal: 'Hij heeft me gesteund'
Middenvelder dit seizoen vaak in de basis

'Miljoenenflop' herstelt zich onder Van Gaal: 'Hij heeft me gesteund'

19-12-2014 11:57

Marouane Fellaini is dit seizoen meer van waarde voor Manchester United dan veel supporters verwacht hadden. Onder David Moyes werd Fellaini bijna wekelijks als zondebok aangewezen voor de dramatische resultaten.

In zijn eerste seizoen op Old Trafford stond hij mede daardoor maar twaalf keer in de basis. Het seizoen is nu nog niet op de helft, maar met acht basisplaatsen is Fellaini hard op weg dat aantal te overtreffen. Fellaini heeft altijd hoop gehouden op betere tijden. "Sommige kranten schreven dat Van Gaal mij niet wilde, maar ik kende de waarheid", aldus Fellaini in The Times.

“Toen ik met hem sprak zei hij dat ik moest laten zien wat ik kon. Dat was het. Ik heb me toen laten zien op de trainingen en ging ook meer spelen", aldus Fellaini. "De manager heeft me er niet uitgezet zoals sommige mensen hadden verwacht. Hij heeft me een kans gegeven en me gesteund. Hij is fantastisch voor mij. Als ik speel geeft hij me duidelijke instructies én vertrouwen. Dat heeft me ontzettend geholpen. Ik heb nooit het geloof verloren dat ik een goede speler voor United kan zijn."

"Vorig seizoen liep het gewoon niet lekker met het team. Voor veel mensen was ik daarom een makkelijk doelwit omdat de manager (David Moyes, red.) mij gehaald had. Daar moest ik mee omgaan, maar het was moeilijk. Zoiets had ik nog niet eerder meegemaakt in mijn loopbaan. Ik heb er veel van geleerd. Het vervelendste vond ik het voor mijn familie. Als er nare dingen werden gezegd over mij, raakte hun dat ook."