Mexicaanse mentor solliciteert: PSV en Valencia moeten eruit zien te komen
"PSV is een grote club, die ervoor zorgt dat het de spelers goed gaat"

Mexicaanse mentor solliciteert: "PSV en Valencia moeten eruit zien te komen"

19-12-2014 11:50
8

PSV mag hoop houden op een langer verblijf van Andrés Guardado. De Mexicaanse routinier, die voor één seizoen wordt gehuurd van het Spaanse Valencia, heeft het naar zijn zin in Eindhoven en sluit niet uit dat hij ook na dit voetbaljaar speler van PSV blijft.

Eerder liet Marcel Brands, technisch manager van de club uit Eindhoven, nog weten dat het aanblijven van Guardado geen uitgemaakte zaak was. De club wilde voorkomen dat de Mexicaan de ontwikkeling van een speler als Jorrit Hendrix in de weg zou staan. Omroep Brabant schrijft vrijdag dat PSV op die stelling is teruggekomen. Guardado manifesteert zich dusdanig bij de club, dat PSV een poging zal ondernemen om de ervaren international langer aan zich te binden.

Guardado staat open voor een langer dienstverband bij de Eredivisie-club. "Maar of ik hier langer kan blijven, ligt niet alleen aan mij. PSV en Valencia, waar ik nog onder contract sta, moeten eruit zien te komen. We zullen zien wat de toekomst brengt en of ik hier nog meer jaren kan blijven, maar iedereen weet dat ik hier gelukkig ben en langer wil blijven", aldus Guardado tegenover Omroep Brabant.

Het leven in Nederland bevalt de Mexicaan prima, vertelt hij aan de regio-omroep. "PSV is een grote club, die ervoor zorgt dat het de spelers goed gaat. In alle geledingen is het een uitstekende organisatie met geweldige mensen. Als iemand nieuw is, zoals ik, zorgen zij ervoor dat diegene zich ook meteen thuis voelt. En dat helpt je, zodat het op het veld ook beter gaat", aldus Guardado.