Zinderende topper bevestiging voor Booy: Hopen op een mindere dag
"Om daar met berusting naartoe te gaan, is geen optie"

Zinderende topper bevestiging voor Booy: "Hopen op een mindere dag"

19-12-2014 15:58

PSV is titelkandidaat nummer één, zoveel werd Foeke Booy wel duidelijk toen hij woensdag aandachtig toeschouwer was van de topper tegen Feyenoord (4-3). Go Ahead gaat zaterdagavond op bezoek in Eindhoven.

De zinderende topper tussen PSV en Feyenoord vormde voor de trainer van de club uit Deventer een bevestiging. "PSV is titelkandidaat nummer één. Het is een sterke ploeg, creatief en ze hebben tegen Feyenoord laten zien dat ze veerkracht kunnen tonen", vertelt Booy op de clubsite van Go Ahead.

Go Ahead geeft zich echter niet bij voorbaat gewonnen. "Om daar met berusting naartoe te gaan, is geen optie. Wij moeten het PSV zo moeilijk mogelijk maken. Eerste voorwaarde is dat wij zelf goed zijn en als zij, met hun kwaliteiten, dan een mindere dag hebben: wie weet. We moeten strijdbaar zijn. Go Ahead Eagles moet niet de kalkoen voor PSV zijn."

"PSV moet geen snelle goal maken, want dan komen zij in hun kracht. Daar ligt een heel mooie uitdaging. En wij krijgen altijd kansen. Altijd", besluit Booy, die weer kan beschikken over Peter van Ooijen. De middenvelder kan spelen tegen zijn oude club. "Mooi dat-ie al voor de winterstop terug is. Dat is pure winst."