Buiging Wenger voor Liverpool-fans: 'Eén van de weinige plekken waar dat gebeurt'
"Ik herinner me dat we ooit eens met 1-5 wonnen op Anfield, zij zongen 'You'll never walk alone'"

Buiging Wenger voor Liverpool-fans: 'Eén van de weinige plekken waar dat gebeurt'

19-12-2014 16:15

Arsenal-trainer Arsène Wenger is niet bang voor een herhaling van afgelopen seizoen wanneer zijn ploeg zondag op bezoek gaat bij Liverpool. The Gunners werd afgeslacht op Anfield Road (5-1), maar de kaarten liggen een seizoen later volledig anders, stelt de Fransman.

In februari van dit jaar keek Arsenal na twintig minuten spelen tegen een 4-0 achterstand aan tegen Liverpool. De runner-up van het afgelopen seizoen in Engeland is dit seizoen echter geen schim meer van de ploeg die het een jaar eerder was. Wenger geeft vrijdag toe dat de klap nog steeds voelbaar is, maar verwacht niet dat zijn ploeg nog een keer met de billen bloot moet op Anfield Road.

"Elke nederlaag laat voor altijd een litteken in je hart achter", zegt de trainer van Arsenal. "Afgelopen seizoen scoorde Liverpool meer dan honderd doelpunten. Nu is het niet dezelfde trend, dit jaar scoorden ze pas negentien keer. Afgelopen seizoen schoten ze uit de startblokken, wij kwamen te laat in de wedstrijd." Wenger voelt dat zijn equipe groeiende is. "We hebben vijf van de laatste zes wedstrijden gewonnen en we willen die reeks doortrekken."

"Liverpool is altijd erg sterk thuis, maar we willen trouw blijven aan onze filosofie en ons spelletje spelen. We hebben ook goede herinneringen aan Liverpool. We hebben veel wedstrijden gewonnen tegen Liverpool. Zelfs vorig jaar toen we van ze verloren, maar een week later 2-1 wonnen in de FA Cup", gaat Wenger verder. De Fransman heeft veel, heel veel respect voor Liverpool.

"Dit is één van de grote wedstrijden. Ik heb respect voor de supporters van Liverpool, ze blijven achter hun team staan. Ik herinner me dat we ooit eens met 1-5 wonnen op Anfield, zij zongen 'You'll never walk alone'. Het is één van de weinige stadions ter wereld waar je dat ziet gebeuren. Ze snappen het voetbalspelletje en daar heb ik respect voor."