Degradatie en nieuw trainersontslag dreigt: Deze opdracht is veel te moeilijk
"Ik snap nog altijd niet waarom de club na het ontslag voor een onervaren coach heeft gekozen"

Degradatie en nieuw trainersontslag dreigt: "Deze opdracht is veel te moeilijk"

19-12-2014 16:24
2

NAC Breda heeft dit seizoen al één trainersontslag op zijn naam staan en dat aantal zou op korte termijn zomaar eens verdubbeld kunnen worden. Volgens Sjoerd Mossou doet de Brabantse club er verstandig aan om Eric Hellemons te lozen.

Hellemons ging na het ontslag van Nebojsa Gudelj aan de slag als interim-coach en kreeg even later het vertrouwen om het seizoen af te maken. Erg goed pakte dat echter niet uit. Sinds zijn aanstelling won NAC slechts één competitiewedstrijd en bovendien werd donderdag met liefst 6-0 van Excelsior verloren.

Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad en supporter van NAC, pleit daarom voor een nieuwe zet op het trainersfront. "Eric Hellemons is te onervaren voor deze klus", zegt hij bij Omroep Brabant. "NAC Breda heeft behoefte aan een ervaren trainer. Ik snap nog altijd niet waarom de club na het ontslag van Gudelj voor een onervaren coach heeft gekozen. Ik heb het een beetje te doen met Eric."

"De opdracht om NAC voor de Eredivisie te behouden is veel te moeilijk voor Hellemons. Een ervaren man is wat NAC nu nodig heeft. Iemand die rust brengt en die al eens eerder voor zo'n opdracht heeft gestaan", aldus Mossou, die ook Henrico Drost aan tafel zag zitten. De verdediger beseft ook dat zijn club op deze manier op degradatie afstevent.

Toch pleit Drost niet voor de komst van een nieuwe trainer. Hij meent vooral dat er nieuwe spelers aangetrokken moeten worden. "Er moeten Nederlandse jongens komen, die snappen wat voor club NAC is en die er vol voor willen gaan", aldus Drost.