Ajax loopt niet zomaar over elke tegenstander heen en dat vinden ze ook niet leuk
"Bij ons is aan vertrouwen geen gebrek"

"Ajax loopt niet zomaar over elke tegenstander heen en dat vinden ze ook niet leuk"

19-12-2014 16:33

Bij Excelsior kijkt men zonder beven vooruit op de thuiswedstrijd tegen Ajax. De promovendus wil na de 6-0 bekerzege op NAC Breda ook de landskampioen aan de zegekar binden. 

Volgens trainer Marinus Dijkhuizen is het vertrouwen bij Excelsior groot. "Dit is een mooie wedstrijd om het jaar 2014 mee te eindigen", zegt hij op de clubsite. "Ajax is natuurlijk een sterke tegenstander, maar het is geen ploeg die zomaar over elke tegenstander heen loopt." 

Waar Excelsior donderdag wel over NAC heen liep, daar ging Ajax even later met liefst 0-4 onderuit tegen Vitesse. Dijkhuizen weet echter niet of dat doorwerkt naar zondag. "Dat zijn moeilijke dingen. Zij zullen niet denken: dat doen we wel even, maar voor Ajax is dit wel een van de mindere uitwedstrijden. Op kunstgras, dat zullen ze ook niet leuk vinden."

"Bij ons is aan vertrouwen geen gebrek, die overwinning van gisteren geeft een goed gevoel", vervolgt de oefenmeester. "Wij willen in elk geval lang in de wedstrijd blijven en niet, zoals tegen Feyenoord, al vroeg in de wedstrijd kansloos zijn. Hopelijk kunnen we 2014 op een mooie manier afsluiten." Dijkhuizen kan niet beschikken over Kevin van Dieren, Khalid Karami en akka-koning Jordan Botaka.