Ik verwacht een duel zoals we altijd spelen: wij maken het spel en zij wachten af
"Elke overwinning is lekker en geeft vertrouwen"

"Ik verwacht een duel zoals we altijd spelen: wij maken het spel en zij wachten af"

19-12-2014 16:55

Vitesse boekte donderdagavond een ongekend grote bekerzege op Ajax (0-4). Het was een welkom succes voor de Arnhemmers, die in de Eredivisie al zeven wedstrijden op rij niet wisten te winnen. Daar moet komende zondag verandering in gebracht worden.

Nummer twaalf Vitesse speelt dan in eigen huis tegen Heracles Almelo, dat twee plekken lager staat en maar drie punten minder heeft. "Ik verwacht een duel zoals wij altijd spelen in GelreDome", zegt Bosz op de clubsite. "Wij zijn de ploeg die het spel maken en de tegenstander wacht wat af."

Voor de oefenmeester is het een bijzondere wedstrijd, tegen de club waar hij jarenlang werkte. "Ik woon nog steeds in Almelo. Het is dus inderdaad wel een speciaal duel. Ik ken nog veel mensen daar", vervolgt Bosz, die laat weten dat de klinkende bekerzege op Ajax zijn uitwerking niet heeft gemist.

"Elke overwinning is lekker en geeft vertrouwen", aldus de coach, die inmiddels ook de mindere kanten heeft ondervonden. "Wallace heeft een scheurtje in zijn neus aan het duel overgehouden. Hij zou eventueel kunnen spelen zondag. Verder zijn er geen blessures bijgekomen, maar het was natuurlijk wel een slijtageslag. Daarom heeft vandaag maar een kleine groep op het veld getraind."