We gaan er vol voor, met 3 punten erbij zitten we er echt heerlijk bij met kerst
Cambuur mist topscorer

"We gaan er vol voor, met 3 punten erbij zitten we er echt heerlijk bij met kerst"

19-12-2014 17:17

SC Cambuur moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle stellen zonder topschutter Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaan kampt met een lichte hersenschudding, vorige week opgelopen in het gewonnen duel met Go Ahead Eagles (1-2).

"Daar kunnen en willen we geen risico mee nemen", zei trainer Henk de Jong vrijdag. Zonder Ogbeche, die al acht keer scoorde in de Eredivisie, won Cambuur dinsdag in het bekertoernooi op overtuigende wijze van Heracles Almelo (0-3).

Verdediger Lucas Bijker kreeg in Almelo de rode kaart en is daarom geschorst voor de laatste wedstrijd van 2014. Cambuur, de nummer zeven van de ranglijst, treft met PEC Zwolle de verrassende nummer drie van de ranglijst.

"Met drie punten erbij zouden we er echt heerlijk bij zitten met kerst", aldus De Jong. "Daar gaan we vol voor, maar dan zullen we wel op onze top moeten zijn. PEC heeft namelijk een uitstekende ploeg." Daarin ontbreken zaterdag wel de lichtgeblesseerde basiskrachten Ryan Thomas en Trent Sainsbury.

Bekerloting
In de kwartfinale van de KNVB Beker zal PEC Zwolle opnieuw de tegenstander zijn, zo bleek donderdag bij de loting. De Jong is 'hartstikke tevreden'. "Een thuiswedstrijd had onze voorkeur en dan tegen bekerhouder PEC Zwolle is een prachtig affiche. Wel hebben zij vanwege de bekerwinst van vorig jaar en het Europese avontuur meer ervaring met dit soort wedstrijden, maar er liggen zeker mogelijkheden voor ons."

Schokker
Oebele Schokker zal er dan niet meer bij zijn, maar zaterdag zit hij nog wel eenmalig bij de wedstrijdselectie. De Maradona van de Wâlden trainde vrijdag voor het laatst bij Cambuur mee. "Oebele zit bij de selectie omdat hij zoveel heeft betekend voor mij en voor de hele club", verklaart De Jong.

"Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in het kampioenschap en heeft elke training en elke wedstrijd alles gegeven. Uit respect zit hij sowieso bij de selectie en als de stand het toe laat gaat hij ook minuten maken", aldus de oefenmeester over de spits die terugkeert naar Harkemase Boys.