Feyenoord is mokerslag van PSV nog niet te boven: Dat neem ik mezelf kwalijk
"We moeten niet meer over de titel praten"

Feyenoord is mokerslag van PSV nog niet te boven: "Dat neem ik mezelf kwalijk"

19-12-2014 17:25

PSV heeft Feyenoord woensdag een mokerslag uitgedeeld. De late 4-3 van Memphis Depay is in Rotterdam keihard aangekomen, zo blijkt twee dagen later.

Terence Kongolo zegt vrijdag dat hij de teleurstelling van woensdagavond niet te boven is. "Het kwam echt heel erg hard aan, deze verliespartij", vertelt hij bij RTV Rijnmond. "We moeten volwassen worden en leren van onze fouten."

De verdediger kon niet voorkomen dat PSV liefst vier keer scoorde, vooral op Luuk de Jong kreeg hij geen grip. "We moeten hier van leren. We krijgen vier doelpunten rond onze oren en dat mag niet gebeuren. Het lag aan de communicatie tussen mij en Van Beek en dat neem ik mezelf kwalijk."

Door de nederlaag in Eindhoven is de titel uit beeld, beseft Kongolo ook. "We moeten niet meer over de titel praten. We gaan het vanaf nu van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We moeten het recht zetten tegen NAC en na de winterstop terugkomen."

Ondanks het verlies van woensdag kan het talent wel positief op 2014 terugkijken. Als rookie mocht hij zelfs met Oranje mee naar het WK. "Voor mij persoonlijk was dit een topjaar. De laatste week was zuur, maar zoals ik al zei tegen NAC en na de winterstop moeten we ons herstellen."