Keiharde uithaal naar aartsrivaal: Belachelijk, dat is financial unfair play
"Wij zijn financieel én sportief gezond en willen dat graag zo houden"

Keiharde uithaal naar aartsrivaal: "Belachelijk, dat is financial unfair play"

19-12-2014 17:45
1

Willem II kan terugkijken op een meer dan prima 2014. De Tilburgse club pakte de titel in de Jupiler League en promoveerde daarmee naar de Eredivisie, waarin het vooralsnog veel beter presteert dan de aartsrivaal uit Breda.

Willem II pakte in zestien wedstrijden liefst twintig punten en dat zijn er zeven meer dan NAC. Vooralsnog hoeft de nummer tien van de ranglijst dan ook niet te vrezen voor degradatie, maar trainer Jurgen Streppel houdt de ontwikkelingen onderin goed in de gaten. "We mogen niet uit het oog verliezen dat alles dicht bij elkaar zit", verklaart hij bij Omroep Brabant. "Wij zijn al een tijdje op de goede weg en moeten zo doorgaan."

"Maar dan nog is het close. Want wat gaan de ploegen onderin in de winterstop doen?", vraagt Streppel zich af. De oefenmeester bedoelt daarmee onder meer de aartsrivaal, dat zich ondanks enorme schulden toch wil gaan versterken. "Dat is financial unfair play'. Maar het gebeurt, hoe belachelijk dat ook is", haalt Streppel hard uit.

"Maar laten we vooral naar onszelf kijken. Wij zijn financieel én sportief gezond en willen dat graag zo houden. Dat is het enige waar we invloed op hebben. We moeten zorgen dat we beter zijn dan anderen. Zo simpel is het", aldus de trainer, die het jaar zondag afsluit met een bezoek aan FC Twente.

"Het wordt niet makkelijk, maar dit seizoen zijn we alleen bij Ajax weggespeeld. Voor de rest hebben we overal kansen gehad en hebben we ons kunnen meten met onze tegenstanders. Als we 2014 afsluiten met een goed resultaat bij FC Twente, dan was het een fantastisch jaar. Maar met een minder resultaat in Enschede blijft het een redelijk, tot goed 2014", besluit Streppel.