Twente gokt op creativiteit: Duidelijk dat dit niet voldoende is voor ons
"We zijn verplicht om te winnen en dit jaar thuis goed af te sluiten"

Twente gokt op creativiteit: "Duidelijk dat dit niet voldoende is voor ons"

19-12-2014 17:54
1

FC Twente hoopt het kalenderjaar 2014 toch nog positief af te sluiten. De Tukkers wisten in de Eredivisie al drie wedstrijden op rij niet te winnen, waardoor de top uit zicht is verdwenen. Tegen Willem II moet die afdaling tot stilstand worden gebracht.

Volgens Tubantia is de verwachting dat trainer Alfred Schreuder er voor kiest om voort te borduren op het speelplan waarmee woensdag in de beker De Graafschap met 4-2 werd verslagen. Dat zou betekenen dat de jonge Bilal Ould-Chikh voor het eerst in de Eredivisie in de basis start. De pas zeventienjarige aanvaller moet samen met Jesus Corona (spits), Hakim Ziyech (aanvallende middenvelder) en Youness Mokthar voor de creativiteit voorin zorgen.

Torgeir Børven heeft de kans gekregen om zich te bewijzen, maar heeft die kans niet gegrepen. Ook Ryo Miyaichi is uit beeld geraakt, terwijl Kasper Kusk eveneens niet op een plek in de basis hoeft te hopen. Kyle Ebecilio hoeft zich na zijn woedeaanval nog niet te vertonen, de middenvelder wordt opnieuw vervangen door Orlando Engelaar. 

Schreuder wil de nog niet al te veel verwende fans zondag een aantrekkelijke wedstrijd voorschotelen. "We zijn verplicht om te winnen en dit jaar thuis goed af te sluiten. Daar is alles op gericht", aldus de coach, die weet dat nummer vijf AZ nog kan worden gepasseerd. "Het kan nog, maar dat wordt moeilijk. Het is duidelijk dat de zesde plaats voor ons niet voldoende is. We willen minimaal bij de eerste vijf eindigen."