Het begint ook wel met het spelen van harde en mannelijke wedstrijden
"Ik vind nog steeds dat er voor bepaalde overtredingen te snel een kaart wordt getrokken"

"Het begint ook wel met het spelen van harde en mannelijke wedstrijden"

19-12-2014 18:10

Henk Fraser is met ADO Den Haag in voorbereiding op de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. De oefenmeester had tussendoor tijd om op woensdag naar PSV-Feyenoord te kijken. Hij zag een voor het publiek leuke wedstrijd. Toch waren er ook minpunten. De naïviteit van Feyenoord en het gemak waarmee gele kaarten werden gegeven.

"Ik vond het met name voor het publiek heel erg vermakelijk. Er was een bepaalde strijd, beleving, passie en de wil om te winnen, maar ook slordigheden", zegt Fraser in gesprek met Haaglanden Voetbal. "Het zat er allemaal in en als ik de kenners mag geloven hoort dat op dit moment bij het Nederlandse voetbal. Maar het was zeker genieten, absoluut."

"Uiteindelijk zie je ook dat Feyenoord in haar naïviteit nog voor die vierde goal gaat, maar krijgt dan toch nog het deksel op de neus. Voor elke ploeg is dat vervelend, maar dat is ook voor ons een leermoment", zegt de ADO-trainer, die denkt dat het ook een probleem is voor de Eredivisie in zijn geheel. "Er is een aantal zaken waar ik al langer naar kijk en waarin we inderdaad een bepaalde achterstand hebben op het buitenland. Waar resultaatvoetbal al veel meer gerespecteerd en gewaardeerd wordt door het grote publiek, hier in Nederland gaat het de mensen altijd om het vermaak."

Fraser benadrukte dat hij een goede wedstrijd had gezien, wel had hij ook nog een punt van kritiek. "Ik vind nog steeds dat er voor bepaalde overtredingen te snel een kaart wordt getrokken. Je moet overtredingen bestraffen als je een speler een blessure toebrengt en als er dus echt een doelkans daardoor voorkomen wordt. Ik vond dat woensdagavond ook weer het geval. Er waren er een aantal bij, waarvan ik dacht, moet dat nu."

"Dat is ook natuurlijk een punt. Je kunt wel zeggen van we moeten mentaliteit gaan kweken in z'n totaliteit en in de jeugdopleiding, dat was ook één van de speerpunten op het congres afgelopen maandag heb ik begrepen. Maar het begint ook wel met harde en mannelijke wedstrijden spelen. Daar heb ik er woensdag ook weer een paar van gezien en natuurlijk zijn het overtredingen, maar moet je nu voor elk dingetje geel gaan geven? Dan ga je ook voorzichtiger voetballen", aldus Fraser.