Ling haalt uit naar aankoopbeleid Ajax: Absoluut Ajax-onwaardige spits
Trencín gaat Ajax inhalen: "Regeren is vooruitzien, althans volgens mijn boerenlullenverstand"

Ling haalt uit naar aankoopbeleid Ajax: "Absoluut Ajax-onwaardige spits"

19-12-2014 18:23
8

Tscheu la Ling was in 2011 dicht bij een directeurschap bij Ajax. Johan Cruijff vroeg de voormalig rechtsbuiten, maar door de mening van anderen kwam hij nooit terug in Amsterdam. Hij bleef bij zijn Slowaakse club AS Trencín, de club die de regerend landskampioen van Nederland in gaat halen.

"Binnen tien en misschien wel binnen vijf jaar. Wat wij doen en waar het om gaat, is scouten en opleiden: en niks kopen", zegt Ling in gesprek met 1900 Magazine. "Als spelers vertrekken, moet je nieuwe klaar hebben staan. Regeren is vooruitzien, althans volgens mijn boerenlullenverstand."

"Vanwege het vertrek van Alderweireld en Eriksen heeft Ajax Van der Hoorn en Duarte gehaald", vervolgt Ling zijn verhaal. "En Sigthorsson is een hardwerkende, maar ook absoluut Ajax-onwaardige spits. Samen hebben die drie - exclusief salaris - tien miljoen gekost. Als je zo'n bedrag in het bedrijfsleven 'weggooit', word je daar op afgerekend. Veel mensen zien alleen de bedragen die Ajax de afgelopen jaren heeft ontvangen voor spelers als Vertonghen, Eriksen en Blind en denken daarom: 'goed gedaan'."

"Prima hoor, dat Ajax weer zwarte cijfers heeft. Maar die transferinkomsten zijn niet de volledige verdienste van de huidige clubleiding. Die kan pas over één, twee jaar worden beoordeeld, als we weten wat de volgende lichting waard blijkt te zijn: dus ook de 'Duartes' en de 'Van der Hoorns'. Maar deze opmerking zal - op z'n Nederlands - wel weer als 'kritiek' en daarmee ook als 'een aanval' worden gezien", aldus de voormalig speler van Ajax.