Ontevreden ex-Feyenoorder: Als speler zou je me beter moeten behandelen
Kalou weet niet waarom hij niet speelt: "Trainer heeft er niets over gezegd"

Ontevreden ex-Feyenoorder: "Als speler zou je me beter moeten behandelen"

19-12-2014 18:38
1

Salomon Kalou zit in een mindere periode bij Hertha BSC. De voormalig Feyenoorder zat de laatste wedstrijden op de bank, daarnaast kreeg hij de nodige kritiek te verwerken. De aanvaller uit Ivoorkust is via de Duitse media uiteindelijk in discussie gegaan met Michael Preetz.

"Ik denk dat je me als speler beter zou moeten behandelen, dat is mijn mening", zei de 29-jarige Kalou. De laatste vijf wedstrijden zat hij op de bank. Kalou, in 2012 winnaar van de Champions League, baalt van de situatie. "Ik denk dat wanneer je een grote speler naar het team haalt, moet je een team om hem heen bouwen."

Preetz reageerde daarop. "Een plek in het team krijg je niet door te praten, dat krijg je door je prestaties", aldus de voormalig aanvaller in gesprek met Bild. "Maar ik ben er zeker van dat Salomon nog steeds de moeite waard is, hij heeft zijn kracht voor Hertha BSC al ruimschoots aangetoond."

Kalou kreeg door dat zijn kritiek niet in goede aarde viel en kwam met excuses. "Ik heb gesproken vanuit de emotie en frustratie", aldus de voorhoedespeler, die Hertha deze winter niet wil verlaten. "Dat is onzin. Integendeel zelfs, ik wil hier iets bereiken."

Om te presteren zal Kalou wel weer minuten moeten maken. "Het is goed om andere spelers een kans te geven en te laten spelen. Dat begrijp ik. Maar ik weet niet waarom ik niet speel. Dat moet je aan anderen vragen. Ik maak de beslissing niet en de trainer heeft niet met me gepraat.