Mourinho ziet titelkandidaat in Man United van Van Gaal': Lange weg te gaan
"Clubs met meer dan tien punten achterstand kunnen ook nog aanspraak maken op het kampioenschap"

Mourinho ziet titelkandidaat in Man United van Van Gaal': "Lange weg te gaan"

19-12-2014 18:53

Manchester United is een titelkandidaat dit seizoen. Althans, volgens Chelsea-trainer José Mourinho. Tijdens een persconferentie kreeg Mourinho een vraag over de kansen van Manchester United in de strijd om de titel.

"Ploegen met minder dan tien punten achterstand op ons zijn nog in de titelrace", was de eerste reactie. Andere clubs hebben echter ook nog kans. "Clubs met meer dan tien punten achterstand kunnen ook nog aanspraak maken op het kampioenschap. Er is nog een lange weg te gaan, we zijn nog niet op de helft van de competitie", citeert NUsport de succesvolle trainer.

Vanaf maandag speelt Chelsea in elf dagen tijd vier competitiewedstrijden in Engeland. Chelsea neemt het op tegen Stoke City, West Ham United, Southampton en Tottenham Hotspur. Mourinho maakt zich niet druk over het 'feestdagenprogramma'. "Alle clubs spelen vier wedstrijden in deze korte periode. Iedereen zit dus in hetzelfde schuitje. Misschien hebben sommige ploegen wat meer geluk met iets minder zware tegenstanders, maar dat is nu eenmaal zo. Voor ons wordt het moeilijk: drie uitwedstrijden en slechts ééntje thuis."

Chelsea gaat de drukke periode in als koploper van de Premier League. Na zestien wedstrijden heeft de ploeg van Mourinho 39 punten. Manchester City staat tweede, met drie punten achterstand. Manchester United volgt als nummer drie op acht punten achterstand.