Positieve Koeman krijgt weer slecht nieuws: Soms het mooie van voetbal
Rodriguez moet rentree uitstellen door terugslag in herstel

Positieve Koeman krijgt weer slecht nieuws: "Soms het mooie van voetbal"

19-12-2014 19:10

Na een geweldige start zit Ronald Koeman met Southampton momenteel in de hoek waar de spreekwoordelijke klappen vallen. De oefenmeester verloor woensdag zijn vijfde wedstrijd op rij. In aanloop naar de ontmoeting met Everton kreeg hij bovendien een nieuwe tikje te verwerken, Jay Rodriguez heeft een terugslag gekregen tijdens zijn herstel van een knieblessure.

Rodriguez stond in de belangstelling van onder meer Liverpool, Tottenham Hotspur en Manchester City, die clubs toonden echter interesse op basis van vorig seizoen. Deze voetbaljaargang kwam de 25-jarige Engelsman nog niet in actie door blessureleed. Herstellende van een knieblessure heeft Rodriguez een terugslag gekregen, de kans is klein dat hij in januari al aan spelen toekomt. Koeman moet geduld hebben.

De Nederlandse oefenmeester blijft echter positief, ondanks alle tegenslagen die hij al te verwerken kreeg bij Southampton. Hij zag de ene na de andere speler vertrekken afgelopen zomer, moet belangrijke spelers missen door blessures en kent nu een slechte reeks. "Je moet altijd naar het heden kijken. Als iemand voor het seizoen tegen mij gezegd dat we halverwege december vijfde zouden staan, had ik gezegd: geef me papier, dan teken ik meteen", zegt Koeman tegenover The Guardian.

De oefenmeester blijft positief over zijn ploeg, al kan hij de nederlaag van dinsdag moeilijk verwerken. Southampton verloor in de Capital One Cup van Sheffield United. "Er zijn altijd manieren om een wedstrijd te verliezen, maar niet zoals wij dinsdag deden. Ik was erg teleurgesteld. Maar dat is nu verleden tijd, soms is dat het mooie van voetbal. Je krijgt altijd een volgende wedstrijd."