Messi voelt 'slijtage': Extra belasting die geen enkele andere speler heeft
"Realiteit is dat bij Barcelona uiteindelijk ook iedereen op hem wacht om veel dingen te beslissen"

Messi voelt 'slijtage': "Extra belasting die geen enkele andere speler heeft"

19-12-2014 19:48

Lionel Messi is nog altijd beslissend voor FC Barcelona. De sterspeler krijgt dit seizoen echter ook met regelmaat kritiek te verwerken. Gerardo Martino, bondscoach van Argentinië, denkt dat 'de mindere Messi' een gevolg is van de slijtageslag die het lichaam en de geest van de aanvaller al jaren ondergaan.

"Een heel belangrijk ding waar hij mee om moet gaan is 'de slijtage' die hij heeft gehad voor tien jaar, met een gemiddelde van 60 tot 65 wedstrijden per jaar", zegt Martino in gesprek met ESPN. "Hij heeft veel beslissende wedstrijden gespeeld. Wedstrijden die veel vragen, fysiek en psychologisch."

Door de status die Messi heeft, komt er nog meer druk op de schouders van de Argentijn te liggen. "Hij heeft een extra belasting die geen enkele andere speler heeft. Iedereen wacht op hem voor de oplossing tijdens wedstrijden, dat is heel moeilijk te veranderen. Coaches moeten een manier van spelen zien te vinden waarin hij het belangrijkste deel van het team is, maar niet de redder."

Ondanks het feit dat Messi bij Barcelona speelt met spelers als Xavi, Andres Iniesta en Neymar, denkt Martino dat zijn ploeggenoten bij de Spaanse grootmacht ook altijd naar hem kijken. "Realiteit is dat bij Barcelona uiteindelijk ook iedereen op hem wacht om veel dingen te beslissen. Net als bij de nationale ploeg."