Vermoeid Bayern München heeft winst opnieuw te danken aan Robben
Rekordmeister dankt opnieuw Nederlander

19-12-2014 22:31
5

Arjen Robben heeft Bayern München opnieuw een overwinning bezorgd. De aanvaller, dinsdag gekozen tot Sportman van het Jaar, maakte in blessuretijd het winnende doelpunt tegen FSV Mainz: 1-2.

Bayern gaat zodoende de winterstop in met een enorme voorsprong op de andere clubs in de Bundesliga. VfL Wolfsburg, de eerste achtervolger, heeft veertien punten achterstand. Middenmoter Mainz nam na twintig minuten verrassend de leiding via Elkin Soto. Lang konden de toeschouwers in de Coface Arena niet genieten van die voorsprong.

Bastian Schweinsteiger schoot de bezoekers drie minuten later uit een vrije trap langszij (1-1). Bayern leek genoegen te moeten nemen met het vierde gelijkspel van dit seizoen, tot Robben in de extra tijd alsnog toesloeg. De 30-jarige aanvaller was afgelopen week ook al beslissend tegen FC Augsburg en SC Freiburg.