Als je Lex Immers op Luuk de Jong zet, dan ga je problemen krijgen
De Wolf ziet Feyenoord wedstrijd uit handen geven tegen PSV

"Als je Lex Immers op Luuk de Jong zet, dan ga je problemen krijgen"

19-12-2014 23:12
1

John de Wolf baalt van de spectaculaire nederlaag die Feyenoord woensdagavond leed bij PSV. De oud-voetballer had geen goed woord over voor het verdedigingsduo van de Rotterdammers.

De Wolf zag Feyenoord halverwege met een voorsprong de kleedkamers opzoeken, maar uiteindelijk met 4-3 verliezen. "In de rust was ik nog lovend over Van Beek en Kongolo, maar als je ziet hoe kinderlijk ze het weggeven", aldus de oud-verdediger tegenover RTV Rijnmond. "Je geeft de wedstrijd eigenlijk in drie minuten weg, tussen de 60ste en 63ste minuut, bij twee voorzetten."

"Daar moet je meedogenlozer zijn", vervolgt De Wolf. "De beste koppers stonden richting de eerste paal te wachten. Als je Lex Immers op Luuk de Jong zet, dan ga je problemen krijgen." Excelsior, dat met 6-0 won van NAC Breda, maakte wel indruk op De Wolf. "Excelsior moet fris en vrij voetballen, want dat kunnen ze. Na de zeperd tegen Vitesse wil Ajax wat rechtzetten, dan kan je zeggen dat het duel op het verkeerde moment komt. Maar Excelsior heeft een kans en als ze zo doorgaan, hoeven ze zich geen zorgen over handhaving te maken."