Bloedeloos gelijkspel deert Fraser niet: Moeten we helaas maling aan hebben
Oefenmeester heeft lak aan verdedigende speelstijl van zijn ploeg

Bloedeloos gelijkspel deert Fraser niet: "Moeten we helaas maling aan hebben"

19-12-2014 23:36

Dat het onderlinge gelijkspel tussen sc Heerenveen en ADO Den Haag niet voor veel vermaak had gezorgd, kon Henk Fraser weinig deren. De oefenmeester van de residentieclub beseft dat zijn ploeg in degradatienood verkeert.

ADO nam in Friesland bewust een verdedigende speelstijl aan. "In de situatie waarin wij nu zitten, moeten we daar helaas maling aan hebben", liet Fraser na afloop van het duel in het Abe Lenstra Stadion weten aan FOX Sports. "We hebben een aantal wedstrijden gespeeld dat we wel wilden, maar het deksel op de neus kregen. Vandaag wilden we absoluut niet verliezen, ik denk dat dit het maximale was voor ons."

Dankzij het punt klimt ADO in ieder geval voor even uit de onderste regionen van de Eredivisie. "Het is voor ons een kwestie van punten sprokkelen, dat is vanavond begonnen", aldus Fraser. "Vorig jaar hebben we vaker een tikkeltje negatief gespeeld, dat leverde heel veel punten op. Die speelwijze wilden we uitbouwen, maar dat proces is verstoord: je wordt namelijk afgerekend op punten."