'Koeman verrast en haalt Nederlands probleemkind naar Southampton'
Transfersom bedraagt één à drie miljoen euro

'Koeman verrast en haalt Nederlands probleemkind naar Southampton'

20-12-2014 07:06
9

Ronald Koeman gaat in de winterstop zijn eerste Nederlandse speler naar Southampton halen. Probleemkind Eljero Elia, die zich bij Werder Bremen onmogelijk heeft gemaakt, komt naar Engeland. Dat meldt De Telegraaf zaterdag.

Volgens de ochtendkrant is de transfer van de 27-jarige Elia al zo goed als rond. Onduidelijk is welk bedrag met de transfer is gemoeid, maar de transferwaarde van de vleugelspeler ligt op zo'n drie miljoen euro. Eerder werd echter nog gemeld dat hij voor slechts één miljoen euro zou mogen vertrekken.

Elia had het in Duitsland aan de stok met de media en Werder is inmiddels ook klaar met hem. De club betaalde in de zomer van 2012 nog 5,5 miljoen euro aan Juventus om de Nederlander in te lijven. Sindsdien kwam hij tot 66 optredens en 4 doelpunten. De topverdiener stond begin november voor het laatst in de basis.

De flankspeler werd in 2009 nog verkozen tot het grootste talent van Nederland, maar die status wist hij vervolgens nergens helemaal waar te maken. Wel speelde hij al 28 interlands voor Oranje, waaronder de WK-finale in Zuid-Afrika tegen Spanje.