'Toch drukke winter voor PSV: Brands moet voor verlenging en transfer gaan zorgen'
Eindhovenaren bepalen topprioriteit

'Toch drukke winter voor PSV: Brands moet voor verlenging en transfer gaan zorgen'

20-12-2014 07:38
4

Voor de spelers in de Eredivisie is de vakantie bijna aangebroken, maar dat geldt niet voor de technisch directeuren. Met de naderende transferperiode staat voor hen vaak een drukke periode voor de deur. Ook Marcel Brands hoeft zich niet te vervelen.

PSV streeft er nadrukkelijk naar om de selectie van Phillip Cocu volledig intact te houden. Dat betekent dat ook de reserves Florian Jozefzoon, Marcel Ritzmaier, Nicolas Isimat-Mirin en Jurgen Locadia niet mogen vertrekken. Brands heeft echter nog genoeg te doen.

De technisch manager van de Eindhovenaren gaat in elk geval proberen om het tot 2017 lopende contract van Jetro Willems te verlengen. Daarnaast krijgt hij een loodzware kluif aan het behouden van Andrés Guardado. 

De 28-jarige Mexicaan kwam in eerste instantie voor één seizoen naar PSV, dat vanwege de ontwikkeling van Jorrit Hendrix geen optie tot koop bedong. Inmiddels geldt het langer binden van de belangrijke middenvelder echter als een topprioriteit, zo meldt De Telegraaf.

De kans is groot dat de strijd om een definitieve transfer er één van de lange adem wordt. De in 2012 nog transfervrij overgenomen Guardado heeft bij Valencia nog een contract tot 2016 en de Spanjaarden zullen ongetwijfeld een mooi bedrag in de wacht willen slepen.