Topscorers geven niet thuis: Het is wel frustrerend, ik heb geen kans gehad

Topscorers geven niet thuis: "Het is wel frustrerend, ik heb geen kans gehad"

20-12-2014 07:52

In het Abe Lenstra Stadion stonden vrijdagavond de twee topscorers van de Eredivisie tegenover elkaar. Mark Uth en Michiel Kramer kwamen echter niet tot scoren en dat deden hun ploeggenoten ook niet. Daardoor eindigde het duel tussen sc Heerenveen en ADO Den Haag in een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

"Ik heb geen kans gehad", klaagde Kramer na afloop in gesprek met de NOS. "Ik kan zo snel niet bedenken wanneer ik had kunnen scoren. Ik stond in de tweede helft wat meer achter de spits dan in de spits. Het is wel frustrerend, aan de andere kant is het wel een 'team-ding'. Als ik mij in een andere rol moet schikken voor het team, dan telt dat. Ik stond wat meer op het middenveld deze wedstrijd en moet dan ook verdedigen."

Uth, die niet als Kramer op elf goals staat, kreeg wel een aantal kansjes om de score te openen. "ADO heeft alleen maar verdedigd, vooral op de counter gespeeld. Dat is dan moeilijk om door die muur te komen. Ik denk niet dat ik had moeten scoren, maar ik heb wel een schot en een kopbal gehad die in het doel hadden kunnen eindigen", aldus de Duitse spits van Heerenveen, dat in eigen huis voor de vierde keer op rij niet wist te winnen. Duels met SC Cambuur, Go Ahead Eagles, Heracles Almelo en ADO Den Haag leverden slechts drie punten op.