Woedende De Boer pakt drie spelers aan: Dat hebben ze zeker niet gedaan
"Hij bedoelde dat positief, maar na de 4-0 kon ik het ook doen..."

Woedende De Boer pakt drie spelers aan: "Dat hebben ze zeker niet gedaan"

20-12-2014 08:34
4

De eerdere berichten over de donderspeech van Frank de Boer blijken te kloppen. De Ajax-coach is in de rust van het duel met Vitesse flink tekeer gegaan en richtte zijn woede naderhand vooral op Joël Veltman, Nick Viergever en Davy Klaassen. 

Het vertrouwen in zijn sleutelspelers heeft een flinke knauw gekregen, zegt De Boer in De Telegraaf. "Je verwacht niet dat juist de ervaren spelers het zo laten afweten. Ik gaf het in de rust al aan: zeg het maar", vertelt de oefenmeester, die drie spelers hard aanpakte.

"Ik heb eigenlijk alleen tegen Joël Veltman, Nick Viergever en Davy Klaassen gesproken. En niet tegen die andere jongens, want ik vind dat Joël, Nick en Davy de kar moeten trekken. Dat hebben ze zeker niet gedaan", zag De Boer. "Hun antwoord wist ik al van tevoren. Dat ze zelf ook wel wisten dat het dramatisch was en dat ze ook niet wisten hoe het kwam."

De Boer liet zich eerder al uit over de vormcrisis van Veltman, die zich inmiddels serieus zorgen moet gaan maken. Tegen Vitesse mocht hij echter blijven staan, vooral omdat Ricardo van Rhijn gewisseld werd. "De dokter zei dat het verstandig was Ricardo te sparen als de stand dat toeliet. Hij bedoelde dat positief, maar na de 4-0 kon ik het ook doen..."