Nederlandse WK-ganger mag niet weg: Zet er nog maar vijftien nullen achter
"Het is mijn woord, hij gaat nergens heen"

Nederlandse WK-ganger mag niet weg: "Zet er nog maar vijftien nullen achter"

20-12-2014 08:54

Ron Vlaar wordt zeker na zijn ijzersterke prestaties op het WK in verband gebracht met een vertrek bij Aston Villa, maar ook komende winter lijkt het daar niet van te komen. Manager Paul Lambert maakt zaterdag duidelijk dat de verdediger niet mag vertrekken.

Vlaar wordt in Engeland veelvuldig gelinkt aan Arsenal en Manchester United, maar ondanks een aflopend contract kan hij een transfer uit zijn hoofd zetten. "Vlaar gaat nergens heen. Het is mijn woord en ze (Vlaar en de eveneens gewilde Fabian Delph, red.) gaan in januari niet weg", stelt Lambert.

"In januari werkt het als volgt: een speler is een bepaald bedrag waard en zet er dan maar vijftien nullen achter om de transfersom te bepalen. De prijs wordt opgeblazen. Zelfs als er de komst van een speler tegenover staat, laat je niemand goedkoop gaan. Dus of een enorm bedrag mij kan verleiden? Nee."

Aston Villa hoopt intussen het contract van Vlaar nog te kunnen verlengen. "Ik ben er vrij zeker van dat die gesprekken gevoerd blijven worden. Ik maak me ook geen zorgen. Vlaar en Delph zijn briljant en genieten van het voetbal hier. Ze zijn uiterst professioneel, dus er is geen enkel probleem", aldus Lambert.

Vlaar speelt zaterdag met Aston Villa tegen Manchester United. De Villains bezetten momenteel de dertiende plek in de Premier League.