Robben staat op en is opnieuw redder in nood: Het spijt me een beetje
"We kunnen trots en blij op vakantie"

Robben staat op en is opnieuw redder in nood: "Het spijt me een beetje"

20-12-2014 09:08

Zelfs in de laatste wedstrijd van het seizoen kon Arjen Robben het opbrengen om nog één keer negentig minuten tot het gaatje te gaan. De beloning kwam in de blessuretijd, toen de Nederlander het vermoeide Bayern München naar de zege op FSV Mainz schoot (1-2).

De redder in nood van Bayern, dat dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd verloor, bleek na afloop al met de kerstgedachte in zijn hoofd te zitten. "Ik ben blij met de overwinning, maar het spijt me een beetje voor alle Mainzer", sprak Robben na de wedstrijd. "Ze hebben uitstekend gespeeld, alles gegeven en hadden een punt verdiend. Maar zo is voetbal nou eenmaal."

Robben prees vervolgens ook zijn eigen ploeg. "We hebben ons teruggeknokt en weer gewonnen. We kunnen trots en blij op vakantie", aldus de flankspeler, die dit seizoen al goed was voor tien doelpunten en drie assists in dertien optredens. Hij zag Mainz na 21 minuten op voorsprong komen, maar niet veel later maakte Bastian Schweinsteiger uit een vrije trap alweer gelijk. De middenvelder vond dat Bayern wat geluk had. "Ik heb sinds het WK eerlijk gezegd geen vrije trap meer genomen. Maar Franck (Ribéry, red.) was een gentleman. Hij gaf me de bal en zei: Schiet 'm maar binnen."

Bayern won dit seizoen veertien van de zeventien competitiewedstrijden en gaat met een voorsprong van in elk geval elf punten op runner-up VfL Wolfsburg de winterstop in.