Ajax staat voor heel Nederland voor joker: Ik ben er doodziek van
"Ajax maakte amper een overtreding. Ik heb niet één schot op doel gezien"

Ajax staat voor heel Nederland voor joker: "Ik ben er doodziek van"

20-12-2014 09:37
9

Bij Ajax kan één flinke nederlaag al voor een crisis zorgen, helemaal als het rampscenario zich in eigen huis voltrekt. Donderdag ging na PEC Zwolle en PSV ook Vitesse er met de zege vandoor, en hoe (0-4). "Reken er dus maar op dat de jongens op hun sodemieter krijgen."

Sjaak Swart beleefde een zware vrijdag. Hij zag 'zijn Ajax' donderdag afgeslacht worden en dat doet flink pijn. "Bij Ajax mag je gewoon niet verliezen, zeker niet op zo'n manier. Dan sta je voor joker voor heel Nederland", aldus Mister Ajax, die zich nog zo op het bekerduel had verheugd.

"Ik ben er doodziek van. Offday? Dacht het niet. Dit heeft met de instelling te maken", stelt Swart in het Algemeen Dagblad. "PSV - Feyenoord was een echte cupwedstrijd, Ajax maakte amper een overtreding. Ik heb niet één schot op doel gezien."

"Weet je trouwens wat Rinus Michels bij Wim Suurbier deed toen die een breedtepass gaf waar een tegendoelpunt uit voortkwam? Meteen gewisseld. En op maandagavond tegen MVV 2", vervolgt de 76-jarige ex-voetballer. "Ik had gedacht dat Frank dat bij Veltman ook zou doen."