FC Groningen is woedend: Van je buurvrouw blijf je af, dat is een erecode
Vonk: "Het enige wat ik zeg, is dat we nog steeds wachten op een bericht uit Engeland"

FC Groningen is woedend: "Van je buurvrouw blijf je af, dat is een erecode"

20-12-2014 09:47
10

Bij FC Groningen is men woedend over de handelswijze van sc Heerenveen inzake de transfer van Albert Rusnák. De noorderlingen maakten donderdag bekend dat de middenvelder voor 3,5 jaar is vastgelegd, maar daar leggen de Friezen zich nog niet bij neer.

Directeur Hans Nijland snapt niets van de manier waarop Heerenveen zich opstelt. "Van je buurvrouw blijf je af", zegt de Groninger tegen de Leeuwarder Courant. "Zo is het met zaken doen ook. Dat is een erecode. Begin januari doen wij uit de doeken hoe alles precies is gegaan."

Groningen kwam afgelopen week tot mondeling overeenstemming met Rusnák, die ook al medisch werd gekeurd. "Vorige week woensdag hebben wij in Londen de deal met Manchester City al rondgemaakt", verduidelijkt Nijland. Heerenveen meldde zich later nog met een bod, terwijl Groningen al een akkoord had. Nijland neemt dat de rivaal kwalijk.

Hans Vonk laat in een reactie weten zich weinig van de onrust aan te trekken. "Het enige wat ik zeg, is dat we nog steeds wachten op een bericht uit Engeland. Wij hebben tegen de zaakwaarnemer van Rusnák gezegd: geef ons een duidelijk signaal als er nog iets mogelijk is om hem naar Heerenveen te halen."

"Daar willen we graag een antwoord op. Daar hebben we geen haast mee, maar als we bericht krijgen dat we hem alsnog kunnen krijgen dan zullen we dat zeker doen", aldus de technisch manager van Heerenveen.