Moeilijke omstandigheden bij PSV: Dit is geen club waar ik jaren ga blijven
"We moeten intern wel bijeen zitten en kijken wat we als club willen"

Moeilijke omstandigheden bij PSV: "Dit is geen club waar ik jaren ga blijven"

20-12-2014 10:01
5

Darije Kalezic heeft sinds zijn komst bij PSV prima werk verricht. De trainer is actief als coach van de beloften, waarmee hij in de Jupiler League uitkomt. Het is echter de vraag voor hoelang dat nog is.

Kalezic is bezig aan zijn tweede seizoen in Eindhoven, waar hij Jong PSV vorig jaar naar de tiende plek en zelfs een periodetitel leidde. In het tweede jaar staan de talenten voorlopig dertiende en het is onduidelijk of er straks ook een derde jaar komt.

"Dit is geen club waar ik jaren ga blijven, daar kan ik duidelijk in zijn", zegt Kalezic tegen Omroep Brabant. "Op dit moment voel ik me hier prima. Maar ik weet nog niet wat er volgend seizoen gebeurt. Voor de komende jaren heb ik mezelf nog geen doelen gesteld. Ik heb een goede relatie met iedereen bij PSV. Laten we de komende maanden zien hoe de situatie zich ontwikkelt en naar aanleiding daarvan bepaal ik de volgende stap."

Kalezic, die een aflopend contract heeft, werkt onder moeilijke omstandigheden. Vrijdag tegen Telstar (1-1) had hij zelfs maar drie veldspelers naast zich op de bank. "Als we in de huidige situatie nog één of twee geblesseerden krijgen, dan hebben we echt een probleem."

"Maar het is moeilijk om te zeggen dat er in de winterstop écht versterking bij moet. Dat kun je zo niet stellen. We moeten intern wel bijeen zitten en kijken wat we als club willen. Daar moeten we beleid op maken. Dat gaat ook zeker gebeuren", vervolgt Kalezic, die vorig seizoen Alex Schalk in de winterstop zag komen.

Bovendien kon Kalezic toen regelmatig beschikken over ervaren spelers als Stanislav Manolev en Abel Tamata. Dit seizoen ontbreekt die routine. "Het is heel zwaar voor die jonge jongens. Je moet je afvragen of deze jonge gasten dit het hele seizoen kunnen volhouden", aldus de oefenmeester bij Omroep Brabant.