Vilhena krijgt advies en heeft voorbeeld: Ga naar een goede club in de Eredivisie
"Want zoals nu gaat hij niet beter worden, als hij geen wedstrijden speelt"

Vilhena krijgt advies en heeft voorbeeld: "Ga naar een goede club in de Eredivisie"

20-12-2014 11:20
6

Tonny Vilhena wordt al jaren gezien als één van de grotere talenten op de Nederlandse velden. Hij werd zelfs genomineerd voor de prestigieuze Golden Boy-award, die zaterdag werd uitgereikt aan Raheem Sterling. Vilhena weet zijn belofte intussen maar niet in te lossen.

De middenvelder is dit seizoen zelfs niet zeker van een basisplek. Sinds eind augustus kwam het talent niet verder dan vier basisplaatsen, vooral als vervanger als één van zijn concurrenten geblesseerd of geschorst is. John de Wolf raadt de Feyenoorder daarom aan om een stap terug te doen. "A la Van Bronckhorst", stelt het clubicoon bij RTV Rijnmond.

"Daar bedoel ik mee te zeggen, ga naar een goede club in de Eredivisie. Daar moet hij speelminuten gaan maken", stelt De Wolf. "En dan over een jaar of anderhalf terugkomen en dan vaste basisspeler bij Feyenoord 1 worden. Want zoals nu gaat hij niet beter worden, als hij geen wedstrijden speelt. Dan heeft hij in van Bronckhorst een mooi voorbeeld."

De negentienjarige Vilhena werd eerder in zijn carrière nog in verband gebracht met een transfer naar topclubs als Juventus. Zijn contract in De Kuip loopt door tot medio 2016 en Feyenoord wil graag verlengen. Vilhena stond daar eerder voor open, maar het is onduidelijk hoe hij daar nu tegenaan kijkt.