Heerenveen op jacht: Een speler met scorend vermogen zou mooi zijn
"We konden ze niet kapot spelen"

Heerenveen op jacht: "Een speler met scorend vermogen zou mooi zijn"

20-12-2014 11:43
1

SC Heerenveen wist zich vrijdag geen raad met het stugge ADO Den Haag. Niet voor het eerst brak een gebrek aan scorend vermogen de ploeg van Dwight Lodeweges op. De trainer hoopt dat de clubleiding daar in de winterstop op inspeelt.

Lodeweges kreeg na afloop excuses van Henk Fraser, die zijn ploeg anti-voetbal liet spelen. "0-0-wedstrijden kunnen hel leuk zijn, maar deze was niet leuk" zei de Heerenveen-trainer. "Wij wilden wel voetballen, maar de tegenstander niet. We konden ze niet kapot spelen."

De Friezen blijken grotendeels afhankelijk van de doelpunten van Mark Uth, die al elf keer scoorde. Daley Sinkgraven maakte er drie, maar verder kwam geen enkele speler verder dan één goal. "Het zou wat makkelijker zijn als de doelpunten bij wat meer spelers vandaan zouden komen", beaamt de ontevreden Lodeweges, die dan ook op versterkingen met scorend vermogen hoopt.

"Dat zou mooi zijn. Maar als je elftal goed draait en je speelt goed, dan komen er vanzelf meer spelers in de positie dat ze kunnen scoren", aldus de oefenmeester, die in elk geval middenvelder Simon Thern mag verwelkomen. De komst van middenvelder Valon Ahmedi is nog niet helemaal rond, daarnaast hoopt de club nog een aanvaller en mogelijk ook een verdediger aan te trekken.