Bewuste keuze voor Eredivisie: Zlatan en Ronaldo zijn hier goed begonnen
"De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat het de goede keuze is"

Bewuste keuze voor Eredivisie: "Zlatan en Ronaldo zijn hier goed begonnen"

20-12-2014 12:15

Het Amerikaanse talent Rubio Rubin tekende afgelopen zomer een vierjarig contract bij FC Utrecht en dat is een bewuste keuze geweest. De jonge aanvaller wil via de Eredivisie de stap naar de Europese top maken.

Rubin wordt een grote toekomst voorspeld, toch moest het voormalig Amerikaans Talent van het Jaar een proefperiode afwerken om bij Utrecht een contract in de wacht te slepen. Twijfelen deed hij echter niet. "Ik heb dezelfde zaakwaarnemer als Jozy Altidore en ik heb met hem gesproken over het Nederlandse voetbal en FC Utrecht", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Jozy was heel positief en zei dat het een geweldige eerste stap was."

"Ik heb ook speciaal voor Nederland gekozen omdat zoveel goede spitsen – Van Persie, Ronaldo, Ibrahimovic – hier een goed begin van hun carrière hebben gekend", somt Rubin enkele voorbeelden op. Vooralsnog pakt zijn besluit goed uit. De achttienjarige voetballer speelde dertien wedstrijden, scoorde twee keer en maakte ook al zijn debuut in het nationale elftal van de Verenigde Staten. "De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat het de goede keuze is. Ik word hier veel meer uitgedaagd dan in Amerika."