NAC Breda in crisis gaat na De Zeeuw voor nog een Oranje-international
Verdediging is zorgenkindje

NAC Breda in crisis gaat na De Zeeuw voor nog een Oranje-international

20-12-2014 12:31
4

NAC Breda bekijkt de mogelijkheden om zich in de winterstop te versterken met Dirk Marcellis. De 26-jarige verdediger kan transfervrij worden overgenomen, omdat hij na zijn herstel slechts op amateurbasis voor AZ speelt.

Voetbal International meldt zaterdag dat er al contact is geweest tussen NAC Breda en het kamp-Marcellis en technisch directeur Graeme Rutjes heeft tegen BN De Stem inmiddels bevestigd dat er wordt gesproken. De ex-PSV'er heeft drie interlands achter zijn naam staan, maar liet eerder al weten zich voor geen enkele Eredivisie-club te groot te voelen. Hij wil na zijn zware knieblessure bovenal een club waar hij in de tweede seizoenshelft vijftien keer kan spelen.

Bij het in degradatienood verkerende NAC zou dat moeten lukken. Het centrum van de verdediging is in Breda immers een enorm zorgenkindje. Zomeraanwinst Aleksandar Damcevski valt zwaar tegen en Henrico Drost kampt met een schouderblessure. Mede daardoor moest men al 36 tegendoelpunten incasseren, op hekkensluiter FC Dordrecht na het meeste van alle Eredivisie-clubs.

Voor Marcellis ligt bij de nummer zeventien een contract tot het einde van het seizoen klaar. De verdediger is niet de enige Oranje-klant die NAC hoopt in te lijven, de club mikt ook nog op Demy de Zeeuw. De middenvelder (27 interlands) traint al weken met de selectie mee, maar nam nog geen beslissing over zijn toekomst. Daarnaast is Guyon Fernandez in beeld. Overigens leidden de transferambities van NAC al tot flinke woede bij de aartsrivaal.