Heerenveen staat 'zoon' niet af aan Ajax: Hopelijk speelt hij hier nog zes jaar
"Dat is niet het einde van de wereld"

Heerenveen staat 'zoon' niet af aan Ajax: "Hopelijk speelt hij hier nog zes jaar"

20-12-2014 13:59
15

Daley Sinkgraven kampt met een vormdipje bij sc Heerenveen en een winterse transfer naar Ajax lijkt ver weg. Dwight Lodeweges, trainer van de Friezen vindt dat alles wat hij zegt over het negentienjarige wordt opgeblazen.

Lodeweges uitte vorige week na de 0-2 zege bij NAC Breda kritiek op Sinkgraven. "Geweldig wordt zoiets opgeblazen, hè. Fantastisch", lacht Lodeweges in gesprek met FOX Sports. "Die jongen heeft gewoon bij drie, vier ballen geen goede beslissing genomen. Daar heb ik iets heel korts over gezegd, maar dat is niet het einde van de wereld."

De trainer werd door de storm in een glas water gedwongen om Sinkgraven persoonlijk aan te spreken deze week. "Ik heb hem aangeschoten en heb gezegd dat het allemaal opgeblazen is. Gewoon je ding doen, lekker voetballen en je kunsten vertonen. En klaar, door."

Sinkgraven wordt sinds de zomer in verband gebracht met Ajax, dat ook al een officieel bod uitbracht. Lodeweges gaat er echter vanuit dat hij ook na januari over de spelmaker beschikt. "Ik hoop dat hij hier nog zes jaar speelt, dat zou hartstikke mooi zijn. Ik denk van niet hoor, maar het is wel heel mooi dat hij normaal gesproken gaat blijven. Daley is voor ons een heel belangrijke jongen. Een goede voetballer ook, we zijn blij met goede voetballers."

"Die jongen is negentien jaar, ik denk dat je hem niet te veel op zijn sodemieter moet zitten. Ik moedig hem aan om lekker te spelen. En hij leert ook snel van de dingen die hij niet goed doet", zegt Lodeweges. "Er is veel op hem afgekomen. Hij speelde een paar weken geleden bij Ajax in de Arena, met alle ogen op hem gericht. Dan moet je daar maar staan. Het was alsof mijn eigen zoon speelde."