'Torschützenkönig' zweert trouw aan Schalke: nieuw contract tot medio 2017
Contract van Nederlander verlengd

'Torschützenkönig' zweert trouw aan Schalke: nieuw contract tot medio 2017

20-12-2014 15:23
3

Klaas-Jan Huntelaar speelt ook na dit seizoen bij Schalke 04. De Duitse club meldt zaterdagmiddag dat het aflopende contract van de 'Torschützenkönig' met drie jaar is verlengd.

Schalke sprak de laatste maanden veelvuldig met Huntelaar en zijn zaakwaarnemer, met de intentie om het aflopende contract met enkele jaren te verlengen. Zaterdag kwam er een einde alle geruchten over een mogelijk vertrek van de Nederlandse spits. Beide partijen bereikten een akkoord over een nieuw, driejarig contract.

"Mooie feestdagen voor Huntelaar en Schalke 04', schrijft de dolblije club op zijn website, enkele minuten voor het begin van de competitiewedstrijd tegen Hamburger SV.

De doorgaans goed ingevoerde Duitse krant Bild meldde twee maanden geleden dat Schalke ver wilde gaan voor de spits. Volgens de geruchten zou hij in drie jaar tijd veertien miljoen euro gaan verdienen. Schalke maakte zaterdag echter geen bedragen bekend. Er is een optie om het contract nog eens met een jaar te verlengen.

De 31-jarige Huntelaar speelt sinds augustus 2010 in Gelsenkirchen. Sindsdien kwam hij in totaal tot 160 officiële wedstrijden voor Schalke, waarin hij 101 keer scoorde. In het seizoen 2011/2012 maakte hij er 29 in de competitie, waarmee hij Torschützenkönig van de Bundesliga werd. Een seizoen eerder won de Oranje-international de Duitse beker. Dit seizoen staat de teller op zeven treffers.