Chelsea moet concurrent naast zich dulden na jubileumgoal 'Ivoriaanse tank'
Crystal Palace houdt het 45 minuten vol tegen thuisclub

20-12-2014 15:53

Manchester City is zaterdagmiddag in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Chelsea. De nummer twee van de Premier League versloeg Crystal Palace met 3-0.

Manchester City en Crystal Palace deden er in de eerste helft alles aan om het publiek in slaap te sussen, maar na rust ontbrandde het duel in alle hevigheid. De eerste twee treffers kwamen op naam van de Spanjaard David Silva. Yaya Touré had tien minuten voor tijd ook nog succes met een snoeiharde knal in de kruising, zijn 150e goal in dienst van The Citizens.

Manuel Pellegrini, manager van de thuisclub, moest overigens improviseren omdat hij geen enkele spits tot zijn beschikking had. James Milner, die al een jaar niet meer heeft gescoord, startte daarom in de punt van de aanval.

City staat na zeventien wedstrijden op 39 punten, op ruime voorsprong van nummer drie en stadgenoot Manchester United. Het verschil bedraagt acht punten. Chelsea kan maandagavond weer uitlopen door bij Stoke City een positief resultaat te boeken.