Slachtoffer van 'fluwelen' revolutie: Niet met respect, was niks fluweels aan
"Ik kan me alleen totaal niet vinden in de handelswijze van Ajax"

Slachtoffer van 'fluwelen' revolutie: "Niet met respect, was niks fluweels aan"

20-12-2014 17:09
7

Danny Blind was jarenlang het clubicoon van Ajax en zag zichzelf nog in lengte van jaren rondlopen in de Arena. Door de 'fluwelen' revolutie van Johan Cruijff liep dat anders.

"Er zijn momenten geweest dat ik dacht dat ik mijn hele leven bij Ajax zou blijven", vertelt Blind in een groot interview met De Volkskrant. De huidige assistent-bondscoach van het Nederlands elftal werd het slachtoffer van de revolutie in Amsterdam die in 2010 werd ontketend door Cruijff.

"Ik ben er niet treurig over", vervolgt Blind over zijn vertrek. "Ik kan me alleen totaal niet vinden in de handelswijze van Ajax tijdens die fluwelen revolutie, die eigenlijk niet zo zou mogen heten, want er was niks fluweels aan. We zijn allemaal beschadigd."

"Ik ben er zelf relatief goed uitgekomen. Louis van Gaal is er goed uitgekomen, en er zijn er nog wel een paar, maar er zijn er ook velen die een hypotheek hebben en kleine kinderen, die minder geluk hebben gehad. Ik wil niet zeggen dat er nooit iets mag veranderen, maar het is niet met respect gebeurd."

Ondanks de nare herinneringen aan zijn laatste maanden in Amsterdam, heeft de oud-aanvoerder nog wel gevoelens voor Ajax. "De club blijft de club, ongeacht wie er aan het roer zit. Ajax blijft Ajax. Die liefde blijft onvoorwaardelijk."