In het kort: Valencia terug in Spaanse top, Sneijder succesvol met 'Gala'

In het kort: Valencia terug in Spaanse top, Sneijder succesvol met 'Gala'

20-12-2014 22:10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Valencia wint bij Eibar
Valencia klom naar de vierde positie door een zege bij Eibar (0-1). Francisco Alcacer maakte de enige treffer. De club uit de sinaasappelstad heeft nu een punt minder dan nummer drie Atlético Madrid, maar de hoofdstedelingen komen dit weekend nog wel in actie. Koploper Real Madrid heeft acht punten meer.

Galatasaray koploper na zege

Galatasaray staat weer even op kop in de Turkse competitie. De club won zaterdag voor eigen publiek met veel moeite van Mersin (3-2). Galatasary, met Wesley Sneijder in de basis, heeft een punt meer dan Fenerbahçe. Besiktas kan zondag de leiding weer overnemen. De formatie moet daarvoor van Akhisarspor winnen. Galatasaray kwam twee keer op achterstand. Umut Bulut maakte in de 79e minuut het winnende doelpunt. Sneijder kreeg halverwege de eerste helft een gele kaart.

PSG weer improductief

Paris Saint-Germain heeft zaterdag voor eigen publiek niet van Montpellier kunnen winnen. Het duel leverde geen doelpunten op (0-0). Gregory van der Wiel speelde de hele wedstrijd voor de kampioen van Frankrijk, net als Zlatan Ibrahimovic. Paris Saint-Germain heeft nu net zo veel punten als Olympique Marseille. De koploper speelt zondag echter nog tegen Lille.

Minister geschorst om waterballet
De Marokkaanse koning Mohammed VI heeft zijn minister van Sport geschorst nadat de wedstrijd tussen Cruz Azul en Western Sydney Wanderers (3-1) op het WK voor clubteams letterlijk in het water viel. Overal doken grote plassen water op en normaal voetbal was er eigenlijk onmogelijk in het net gerenoveerde stadion in Rabat. De renovatie had ongeveer twintig miljoen euro gekost. Mohammed Ouzzine hoeft zich voorlopig niet meer te melden op het ministerie. De WK-finale wordt zaterdagavond gespeeld door San Lorenzo en Real Madrid.

Prijs voor Van Gelder
Jack van Gelder heeft de Theo Koomen Award 2014 gekregen. De sportverslaggever won de prijs voor zijn commentaar bij de late 2-1 van Klaas-Jan Huntelaar in de achtste finale van het WK tussen Nederland en Mexico. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Evert ten Napel en Andy Houtkamp, de winnaar van 2013.

"Het was een enorm moeilijke keuze tussen die weergaloze 1-1 van Robin van Persie tegen Spanje en de penalty van Klaas-Jan Huntelaar tegen Mexico", stelt Ten Napel volgens het Algemeen Dagblad. "We hebben uiteindelijk gekozen voor het moment waarop Huntelaar Oranje naar de laatste acht op het WK schiet. Jack is hier duidelijk, beschrijft de actie van Arjen Robben - waar de penalty uit volgt - goed en laat ons nog eens meeleven met de gevoelens van Klaas-Jan Huntelaar."