Late overtreding Feyenoord-huurling brengt toppositie PEC aan het wankelen
Cambuur in slotfase langs PEC Zwolle

20-12-2014 20:21
3

SC Cambuur heeft PEC Zwolle een pijnlijke nederlaag toegediend in Leeuwarden. Beide ploegen leken af te stevenen op een gelijkspel, maar een late strafschop bracht de thuisploeg alsnog de zege (2-1).

Cambuur had het meeste balbezit maar werd nooit echt gevaarlijk. PEC probeerde in de omschakeling te profiteren. Daarin slaagden de gasten na negentien minuten. Thomas Lam schoot de bal fraai in de kruising: 0-1. Vlak daarna zag Zwolle-spits Tomas Necid zijn kopbal van de lijn gehaald. Tegenvaller was dat Mustafa Saymak na vijf minuten al uitviel met een knieblessure.

Cambuur ontbeerde creativiteit in de eerste helft, maar kwam een stuk feller uit de kleedkamer. Dat leverde in de 57e minuut de gelijkmaker op. Sander van de Streek kapte zich binnen het strafschopgebied knap vrij en passeerde Warner Hahn in de verre hoek: 1-1. Etiënne Reijnen kopte enkele minuten later hard op de vuisten van Hahn.

Bakker vanaf elf meter
Reijnen had even na zijn kopbal geluk toen scheidsrechter Martin van den Kerkhof een doelpunt van Necid afkeurde. De Tsjech zou bij een hoekschop Reijnen hebben weggetrokken. Er leek echter weinig aan de hand. Daar stond wel tegenover dat de hoekschop waaruit Necid 'scoorde' eigenlijk een doeltrap voor Cambuur had moeten zijn.

Zowel Cambuur als PEC ging vanaf dat moment voor de winst. Cambuur was daar nog het dichtst bij, al was dat aan PEC-speler Maikel van der Werff te danken. Hij passeerde bijna zijn eigen doelman, maar Hahn kon nog net een hand achter de bal krijgen. Het leek bij 1-1 te blijven, totdat Hahn in de slotfase Martijn Barto neerlegde. Bakker benutte de strafschop feilloos en stelde daarmee de zege veilig.