Winterkampioen PSV ziet Depay vorm hervinden tegen Go Ahead
PSV zonder problemen langs Deventerse club

20-12-2014 21:34
6

PSV heeft de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met duidelijke cijfers gewonnen van Go Ahead Eagles (5-0). Memphis Depay was met twee doelpunten de grote man aan Eindhovense zijde.

PSV kan uitstekende cijfers op het tussenrapport voorleggen. De ploeg van Cocu won veertien van de zeventien competitieduels en heeft naast de meest productieve aanval (48 doelpunten) ook de minst gepasseerde defensie (veertien tegentreffers). PSV overwintert bovendien voor het eerst sinds 2011 weer in Europa en zit ook nog in het bekertoernooi. Hoe anders zag de wereld er exact een jaar geleden uit. Toen waren de Eindhovenaren in beide toernooien al uitgeschakeld en stonden ze in de eredivisie een straatlengte achter op de kop.

Tegen Go Ahead Eagles zorgde de ploeg van Cocu voor een passend slot van de eerste seizoenshelft. Hoewel PSV drie dagen eerder nog alles had moeten geven in de zinderende topper tegen Feyenoord (4-3), deed het er zeker voor rust alles aan om het publiek nogmaals een leuke wedstrijd te bezorgen. De bedoelingen waren meteen duidelijk toen Georginio Wijnaldum al na vijftien seconden alleen voor doelman Mickey van der Hart stond. Die bracht daar nog redding, maar liet zich in de veertiende minuut verrassen door een schot in de korte hoek van Santiago Arias: 1-0.

De bezoekers uit Deventer kregen vlak daarna een grote kans om terug in de wedstrijd te komen. Lars Lambooij kopte echter op de lat en Marnix Kolder schoot de rebound hoog over. Verder was het vooral eenrichtingsverkeer in Eindhoven. Memphis Depay verdubbelde de score na een half uur met een prachtige kopbal over Van der Hart (2-0). PSV kreeg kansen zat om het doelsaldo nog mooier te maken en voerde de score in de slotfase ook op met doelpunten van Depay en de invallers Jürgen Locadia en Florian Jozefzoon.