Vitessenaar droomt van Olympische Spelen: Dat zou geweldig zijn
Verdediger wil schitteren in Europa

Vitessenaar droomt van Olympische Spelen: "Dat zou geweldig zijn"

21-12-2014 07:14

Wallace Oliveira Dos Santos speelt dit seizoen op huurbasis zijn wedstrijden in dienst van Vitesse. De Braziliaanse huurling van Chelsea wenst vooralsnog op clubniveau niet verder te kijken dan de komende maanden, maar hij hoopt stiekem door zijn prestaties in de Eredivisie in beeld te komen voor het Olympische voetbalelftal van zijn geboorteland.

"Ik kijk niet te ver vooruit. Dit seizoen draait alles om Vitesse. Hier wil ik belangrijk zijn en met de club goede resultaten behalen. Door zelf goed te presteren heb ik een kans om bij de selectie te komen voor de Olympische Spelen van 2016 in eigen land. Dat zou geweldig zijn. Alleen door hard te trainen, te luisteren en mezelf te blijven, is dat doel te bereiken", aldus Wallace in het officiële clubblad van Vitesse.

Wedden

Meer odds

In de zomer van 2013 maakte Wallace de overstap van Brazilië naar Chelsea. Toen de Engelse club kwam had hij weinig bedenktijd nodig om tot een beslissing te komen. "Europa is de droom voor iedereen. Nu kreeg ik echt de kans om in Europa te voetballen. Het afscheid van mijn familie, mijn vriendin en vrienden was zwaar, maar ik wist dat ik een beetje moest lijden om mijn doel te bereiken en op lange termijn het succes te kunnen vieren."

Vanwege het ontbreken van een werkvergunning in Engeland werd de Braziliaan verhuurd aan Internazionale. Wallace kwam weinig aan spelen toe in de Italiaanse Serie A. "Italië heeft mij mentaal en tactisch beter gemaakt. Als mens en als voetballer. Alles wat ik op dat gebied geleerd heb in Milaan kan ik hier bij Vitesse in de praktijk brengen. Ik ben nu twintig jaar, nog steeds jong, maar wel een leeftijd waarop je wilt spelen."