PSV-debutant geniet: Ik heb natuurlijk meer doelen, maar deze kan ik afstrepen
Talent uit Jong PSV maakt eerste officiële minuten in eerste elftal

PSV-debutant geniet: "Ik heb natuurlijk meer doelen, maar deze kan ik afstrepen"

21-12-2014 07:42
3

Menno Koch beleefde zaterdagavond zijn sportieve hoogtepunt van zijn nog prille voetbalcarrière. De verdediger, die zijn wedstrijden veelal speelt in de Jupiler League voor Jong PSV, mocht tot zijn blijdschap zijn eerste officiële minuten maken in het eerste elftal van zijn werkgever tegen Go Ahead Eagles (5-0).

"Eindelijk. Ik ben er hartstikke blij mee. Heb er lang genoeg op gewacht. Het was er ook het perfecte moment voor. Het is weer een soort doel dat ik gehaald heb. Ik heb natuurlijk meer doelen, maar deze kan ik afstrepen", aldus Koch tegenover de camera van Omroep Brabant.

De verwachting is dat Koch na de winterstop op huurbasis zal verkassen naar een andere club uit de Eredivisie of in een buitenlandse competitie. "Ik focus me op het voetbal en laat deze dingen aan mijn zaakwaarnemer over. Zoals het er nu uitziet ben ik op 3 januari gewoon op De Herdgang, als de training hervat wordt."

Koch mocht in de 88ste minuut zijn opwachting maken in het elftal van PSV dat op dat moment al op een ruime voorsprong stond (3-0). De Eindhovenaren wisten vervolgens nog twee keer het net van de tegenstander te vinden.