AZ hard onderuit in eigen huis: Slecht aan de bal en slecht zonder bal
Teleurstellend einde van kalenderjaar voor Alkmaarders

AZ hard onderuit in eigen huis: "Slecht aan de bal en slecht zonder bal"

21-12-2014 08:10
1

Nemanja Gudelj baalde zaterdagavond zichtbaar toen hij direct na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (0-3) voor de camera verscheen. De middenvelder van AZ was van mening dat zijn ploeg veel te slap begon tegen de formatie uit de Domstad en dat dit een waarschuwing zou moeten zijn voor het resterende gedeelte van de competitie.

"In de eerste helft spelen we gewoon slap, slecht aan de bal en slecht zonder bal. Afspraken die je nakomt kom je nu niet na in de eerste helft, maar in de tweede helft doe je dat dan wel. Als je de hele wedstrijd zo speelt als in de tweede helft dan win je. We hebben deze wedstrijd terecht verloren als je kijkt naar de eerste helft", aldus Gudelj tegenover de camera van FOX Sports.

Wedden

Meer odds

Na een zeer sterke periode van AZ leek het er tegen FC Utrecht op dat de ploeg wat te gemakzuchtig acteerde. "We hadden een goede reeks en speelden goed, maar in de bekerwedstrijd tegen NEC sloop het er ook al in. Nu tegen FC Utrecht werd dat doorgezet. Het is een leermoment voor ons, wij mogen niet op negentig procent gaan spelen en denken dat we de wedstrijd makkelijk gaan winnen. Wij moeten minimaal honderd procent inzet tonen en dan kunnen wij voetballend beter zijn dan de tegenstander."