Pelle is weer belangrijk voor Southampton: Ik ben heel blij voor iedereen
Southampton pakt eindelijk weer drie punten

Pelle is weer belangrijk voor Southampton: "Ik ben heel blij voor iedereen"

21-12-2014 09:44
1

Southampton wist zaterdag de slechte serie wedstrijden eindelijk te doorbreken met een fraaie zege in eigen huis op Everton (3-0). De van een schorsing teruggekeerde Graziano Pelle was direct trefzeker voor de formatie van trainer/coach Ronald Koeman.

"Ik ben heel blij. We deden weer wat we aan het begin van het seizoen deden. Zelf scoren en geen tegendoelpunten krijgen.Ik ben heel blij voor iedereen. Voor de spelers die hun debuut maakten en voor de spelers die altijd meedoen. We misten flink wat spelers door blessures en schorsingen, maar daar wil ik het niet over hebben. Dat zou niet respectvol zijn naar hun vervangers", aldus Pelle tegenover De Telegraaf.

Southampton bleef tegen Everton vechten voor een goed resultaat, zo constateerde de oud-spits van Feyenoord. "Wie er ook speelt, diegene moet bewijzen dat hij het shirt van Southampton waard is. Dat heeft iedereen vandaag gedaan. We hebben laten zien dat we wedstrijden kunnen winnen als we ons niveau halen en met de goede instelling spelen."

De Italiaanse aanvaller was dit seizoen al goed voor acht doelpunten in de hoogste afdeling van het Engelse voetbal. Hiermee staat hij samen met Wilfried Bony op de vijfde plaats op de topscorerslijst. Koploper is Sergio Aguero met veertien treffers.