Kopspecialist in Eredivisie: Ik doe gewoon wat het eerste in me opkomt
Trainer Van de Looi. "Ik zie zeker positieve punten"

Kopspecialist in Eredivisie: "Ik doe gewoon wat het eerste in me opkomt"

21-12-2014 10:28

FC Groningen pakte zaterdagavond een punt op bezoek bij FC Dordrecht. Michael de Leeuw maakte tijdens het 1-1 gelijkspel de enige treffer van de Groningers. Dat deed hij met het hoofd, en niet voor het eerst dit seizoen. De Leeuw maakte zijn zesde kopgoal in dit seizoen in de Eredivisie.

"Ik kon 'm simpel binnenkoppen", was de eerste reactie van De Leeuw na de wedstrijd in gesprek met de NOS. "Ik doe gewoon wat het eerste in me opkomt in dat soort situaties. Speel me maar door de lucht aan."

Voor De Leeuw was het alweer zijn negende competitietreffer dit seizoen, met daarnaast zes doelpunten in het Nederlandse bekertoernooi. "Voor mij is het inderdaad een heel goede eerste seizoenshelft. Eigenlijk is het zonde dat de winterstop eraan komt", aldus de 28-jarige voetballer, die door het 1-1 gelijkspel tegen FC Dordrecht toch met een negatief gevoel de winterstop ingaat. "Dit voelt als een nederlaag. Iedereen zit nu met een klotegevoel in de kleedkamer."

Trainer Erwin van de Looi was ook niet blij dat zijn ploeg de wedstrijd niet wist te beslissen. Kijkend naar de eerste seizoenshelft is hij echter wel tevreden. "De ploeg heeft net zo veel punten gehaald als vorig seizoen, we zijn nog in ontwikkeling en zitten ook in de kwartfinale van de beker. Dus ik zie zeker positieve punten."