Cocu over transfer: Honderd procent zekerheid kun je nooit krijgen in voetballerij
"Ze willen er met elkaar een heel mooi en goed seizoen van maken"

Cocu over transfer: "Honderd procent zekerheid kun je nooit krijgen in voetballerij"

21-12-2014 11:21
9

Er vertrekken in de winter geen toppers bij PSV. Dat zei Marcel Brands, technisch manager van de Eindhovenaren, stellig. Trainer Phillip Cocu weet dat hij een vertrek van zijn topspelers niet uit kan sluiten, toch acht hij de kans op een vertrek van Memphis Depay, Georginio Wijnaldum of Jetro Willems 'heel klein'.

"Honderd procent zekerheid kun je nooit krijgen in voetballerij, dat weet je allemaal", zegt Cocu in gesprek met de NOS. "Als de intentie daar is van spelers en van PSV, om er alles aan te doen om de selectie bij elkaar te houden, ja... Het gevoel leeft ook bij de spelers en in de groep. De kans is vrij klein dat er dingen gaan gebeuren in de winter."

De spelers van PSV hebben nog een duidelijk doel, de titel naar Eindhoven halen. "Het leeft enorm. Ze willen er met elkaar een heel mooi en goed seizoen van maken. Als dat geloof en die overtuiging er is met z'n allen, dan is dat goed."

Op de vraag of Cocu niet af en toe bang is dat er toch spelers vertrekken in de winterstop, volgt een duidelijk antwoord. Hij is niet bang, maar snapt dat tegen een aantal clubs geen 'nee' te zeggen is. "Als er absolute topclub komt. Een club die de droom van een speler is, en er worden bedragen betaald waardoor je iemand niet tegen kunt houden, dan is dat zo. Maar ik acht de kans vrij klein, ook door de sfeer en overtuiging die er nu in de kleedkamer is."