Ajax-trainer over Liverpool: Er is daar iets te bereiken, iets te winnen
"Ik ben niet op zoek naar een nieuwe baan, laat dat duidelijk zijn"

Ajax-trainer over Liverpool: "Er is daar iets te bereiken, iets te winnen"

21-12-2014 11:54
4

Ronald de Boer noemde Liverpool een goede club voor zijn broer Frank. Na die opmerking ging het in Engeland over die club en de Ajax-trainer. Frank de Boer gaat in op de opmerking van zijn broer, de club Liverpool en zijn toekomst in het buitenland. "Maar misschien zit ik nog heel lang bij Ajax."

"Ronald is analist voor de televisie. Hij zit daar om zijn mening te geven en hij mag van mij, en óver mij, zeggen wat hij wil", zegt De Boer in gesprek met Het Parool. "Hij spreekt op persoonlijke titel en hij doet niet mijn pr. Daarom nuanceer ik zijn woorden af en toe. Maar als hem op tv wordt gevraagd of Liverpool een goede club voor mij zou zijn en hij antwoordt bevestigend, dan mag dat."

"Hij kent mij tenslotte een beetje", vervolgt De Boer zijn verhaal. "Al kan hij wel iets diplomatieker zijn. Anders komt het respectloos over jegens Brendan Rodgers, de huidige trainer van Liverpool. Hij staat behoorlijk onder druk, terwijl hij vorig seizoen fantastisch heeft gepresteerd met die club. Bovendien heeft mijn zaakwaarnemer Guido Albers geen deel van leven na zo'n uitspraak van Ronald. Hij heeft twee dagen lang alleen maar telefoontjes uit Engeland gekregen."

Liverpool is wel een club waar De Boer toekomst in ziet. "Twee jaar geleden heeft die club naar mij geïnformeerd. Ik was voor mijn gevoel toen niet klaar voor die stap. Maar het is wel een club waarvan ik zeg: daar zou ik dingen op mijn manier, vanuit mijn voetbalfilosofie, naar mijn hand kunnen zetten. En er is iets te bereiken, iets te winnen. Datzelfde gevoel had ik ruim een half jaar geleden met Tottenham Hotspur. Meer is er in die vier jaar niet voorbijgekomen. Althans, niet wat mij kon bekoren. En ik ben niet op zoek naar een nieuwe baan, laat dat duidelijk zijn. Als ik word gebeld door een club, ga ik erover nadenken. Als ik niet word gebeld: ook prima. Als het perspectief goed is, zit ik misschien nog heel lang bij Ajax."

De Boer weet ook dat het bij een buitenlandse club heel anders zal gaan dan in Amsterdam. "Bij Ajax ken ik iedereen, van jong tot oud, van laag tot hoog. Ik ben hier jeugdspeler geweest, jeugdtrainer, heb prijzen gewonnen. Het is mijn thuis. In het buitenland zal dat anders zijn. Daar ben ik als trainer te gast: ik kan niet zomaar de boel overhoop gooien."

"Daarom moet ik een goed gevoel hebben bij een toekomstige club, om snel vooruitgang te kunnen boeken en krediet op te bouwen. Ik kom namelijk niet binnen als een grote coach. Wat ik vooral wil, is mezelf zijn, mijn identiteit bewaken. Dat zal ik altijd doen", sluit de Ajax-trainer af.